Iskoristite popuste na DUO setove od 20% i na SEAcret setove do 30% do 1.2. kada stižu novi popusti u iznosu od 10% za DUO setove odnosno 20% za SEAcret setove. L'ADRIA proizvode možete pronaći i u dm i Bipa drogerijama!

5 najboljih savjeta za njegu kože s TikToka

Društvene su mreže poput lutrije – daju mnogo informacija, no koliko je njih zapravo korisno?

05.07.2021

5 najboljih savjeta za njegu kože s TikToka

Društvene su mreže poput lutrije – daju mnogo informacija, no koliko je njih zapravo korisno?

05.07.2021

TikTok je društvena platforma na kojoj ljudi svih uzrasta mogu objaviti svoje recepte, rutine njege, korisne trikove, skečeve i još mnogo toga. Kad govorimo o koži, dobro je znati da toj temi treba pristupiti s najvećim oprezom jer je koža izrazito osobna stvar pa slušanje online savjeta nije uvijek najpametnije. No ne morate se brinuti kad je riječ o ovih pet savjeta koje smo iskopali u bespućima TikToka – oni su doista fantastični!


1) Korištenje retinola na vratu i prsima

Osim što se nanosi na lice, retinol se može samostalno nanijeti na vrat i dekolte. Nanošenjem retinola na vrat rješavate problem linija i bora koje se stvaraju zbog starenja ili pretjeranoga gledanja u laptop, mobitel i slično (tzv. tech neck), a njegovim korištenjem na dekolteu rješavate linije od spavanja ili nošenja grudnjaka.


2) Nanošenje rutine lica - na ruke

Koža na rukama je tanka, a ako je i suha ili joj nedostaje tonusa, nanošenjem vaše rutine njege i na ruke (osobito SPF zaštite!) štitite je od mrlja i preuranjenih znakova starenja. Više vam nitko neće moći otkriti godine prema rukama!

 

3) Provjerite kojim redoslijedom nanositi proizvode na lice

Stavite malu količinu svakog proizvoda kojeg koristite u noćnoj ili jutarnjoj rutini na čistu površinu, npr. ogledalce ili daščicu, redom kojim biste ih nanijeli na kožu. Potom nagnite vašu odabranu površinu i promatrajte kako proizvodi reagiraju, odnosno koji proizvod najbrže, a koji najsporije curi. Proizvode koji najbrže cure nanesite prije ostalih!


4) Opustite lice pomoću valjka za lice ili gua sha kamena

Ovo je idealan savjet za one koji žele zategnuti kožu lica ili smanjiti podbuhlost i crvenilo. Valjak za lice i gua sha kamen pomažu kod prvih znakova starenja i razbuđuju kožu lica. Tehnike masaže pomoću ovih alata mogu se jednostavno pronaći u videima na YouTubeu ili, naravno, na TikToku. 


5) Podsjetite se kako pravilno koristiti SPF zaštitu

Mnogo TikTok kreatora podsjeća kako pravilno nanositi SPF zaštitu; SPF biste trebali nanositi svaka dva sata, osobito ako ste izloženi suncu. SPF se nanosi tijekom cijele godine – da, i kad pada kiša. Završno, količina proizvoda koja vam stane na dva prsta dovoljna je za cijelo lice, a još dva prsta proizvoda potrebna su za uši i vrat.