5 najboljih savjeta za njegu kože s TikToka

10/05/2023

Korana Marović

5 najboljih savjeta za njegu kože s TikToka

TikTok je društvena platforma na kojoj ljudi svih uzrasta mogu objaviti svoje recepte, rutine njege, korisne trikove, skečeve i još mnogo toga.

Kad govorimo o koži, dobro je znati da toj temi treba pristupiti s najvećim oprezom jer je koža izrazito osobna stvar pa slušanje online savjeta nije uvijek najpametnije.

No ne morate se brinuti kad je riječ o ovih pet savjeta koje smo iskopali u bespućima TikToka – oni su doista fantastični!


1) Korištenje retinola na vratu i prsima

Osim što se nanosi na lice, retinol se može samostalno nanijeti na vrat i dekolte. Nanošenjem retinola na vrat rješavate problem linija i bora. Koje se stvaraju zbog starenja ili pretjeranoga gledanja u laptop, mobitel i slično (tzv. tech neck).

A njegovim korištenjem na dekolteu rješavate linije od spavanja ili nošenja grudnjaka.


2) Nanošenje rutine lica - na ruke

Koža na rukama je tanka, a ako je i suha ili joj nedostaje tonusa, nanošenjem vaše rutine njege i na ruke (osobito SPF zaštite!) štitite je od mrlja i preuranjenih znakova starenja. Više vam nitko neće moći otkriti godine prema rukama!

 

3) Provjerite kojim redoslijedom nanositi proizvode na lice

Stavite malu količinu svakog proizvoda kojeg koristite u noćnoj ili jutarnjoj rutini na čistu površinu, npr. ogledalce ili daščicu, redom kojim biste ih nanijeli na kožu.

Potom nagnite vašu odabranu površinu i promatrajte kako proizvodi reagiraju, odnosno koji proizvod najbrže, a koji najsporije curi. Proizvode koji najbrže cure nanesite prije ostalih!

Skincare jutarnja i noćna rutina

4) Opustite lice pomoću valjka za lice ili gua sha kamena

Ovo je idealan savjet za one koji žele zategnuti kožu lica ili smanjiti podbuhlost i crvenilo. Valjak za lice i gua sha kamen pomažu kod prvih znakova starenja i razbuđuju kožu lica.

Tehnike masaže pomoću ovih alata mogu se jednostavno pronaći u videima na YouTubeu ili, naravno, na TikToku. 


5) Podsjetite se kako pravilno koristiti SPF zaštitu

Mnogo TikTok kreatora podsjeća kako pravilno nanositi SPF zaštitu; SPF biste trebali nanositi svaka dva sata, osobito ako ste izloženi suncu. SPF se nanosi tijekom cijele godine – da, i kad pada kiša.

Završno, količina proizvoda koja vam stane na dva prsta dovoljna je za cijelo lice, a još dva prsta proizvoda potrebna su za uši i vrat.