Zašto je L'ADRIA Rejuvenating Oil plave boje? Otkrijte sastojak kojeg obožavaju u Koreji!

10/05/2023

Korana Marović

Zašto je L'ADRIA Rejuvenating Oil plave boje? Otkrijte sastojak kojeg obožavaju u Koreji!

Nećemo se lagati – kozmetika danas mora zadovoljavati više polja interesa. Osim što mora funkcionirati, bitno je i da je cruelty free, veganska, na prirodnoj bazi, bez iritativnih sastojaka, ali i u što ljepšoj bočici koju ćete poželjeti uslikati.

Beauty scena je postala toliko velika i zahvaljujući Instagramu, gdje je iznimno popularno pohvaliti se svojim kozmetičkim proizvodima; ako kao brend nisi primamljiv izgledom, svojevrsno nisi ni „Insta-friendly“.

Osim dizajna, važne su i tekstura i boja proizvoda, a što je atraktivnije od azurno plave? Tzv. „blue“ kozmetika imala je kratak, ali sladak trenutak unutar industrije, kada se osim plave boje proizvoda naglašavala i njena vodena baza ili morska inspiracija.

Iako L'ADRIA podupire oboje, Rejuvenating Oil boju dobiva iz prirodnog i blagotvornog izvora, ulja tzv. tanacetuma (lat. Tanacetum annuum).

Englesko ime ovog ulja: „blue tansy“, će mnogim ljubiteljima strane kozmetike biti dobro poznato.

Ljubiteljicama koreanske kozmetike bit će sigurno poznato i ime „azulen“. Naime upravo azulen je sastojak koji ovom ulju daje plavu boju, a istovremeno je i zvijezda skincarea za osjetljivu kožu na dalekom istoku!

Zanimljivo je da je cvijet tanacetuma prirodno žute boje te, slično kao njegov srodnik kamilica, njegovo eterično ulje svoju plavu boju poprima tijekom destilacije, gdje dolazi do kemijske reakcije kojom nastaje „plavi sastojak“.

Taj sastojak je azulen, ili točnije kamazulen, ali češće se u kozmetici radi jednostavnosti koristi ime „azulen“ koje obuhvaća nekoliko sličnih sastojaka s azulenskom skupinom, snažnog protuupalnog i antioksidativnog djelovanja.

Bilo da ste osjetljivi, suhi, dehidrirani ili skloni prištićima, proizvodi s ovim plavim uljem mogu vam pomoći riješiti problem.

Ulje tanacetuma pravi je saveznik i u dobivanju zdrave kože, zahvaljujući svom antioksidativnom djelovanju, a najčešće se koristi za umirivanje iritirane kože i za ublažavanje problema delikatne i problematične kože. Iz toga razloga, ovo ulje može imati pozitivno djelovanje na vrlo eruptivnu, osjetljivu ili rozacejičnu kožu.

Iako ulja nisu popularan odabir masnih koža, pa tako ni onih s prištićima, ovo ulje čisti začepljene pore, ubija bakterije zaslužne za širenje akni i kombinira li se s, primjerice, skvalanom, čini fantastičnu bazu za hidrataciju i umirivanje problematične kože.

 
Rejuvenating Oil - Čudotvorno ulje plave boje protiv bora

Često ga vidimo i u proizvodima s naznakom „clean“ ili „non-toxic“ jer se može koristiti i kao prirodan miris, umjesto parfema; daje duboki herbalni i pomalo zemljani miris koji pruža i aromaterapeutske blagodati, a posebice opuštajuće djeluje nakon stresnih epizoda.

Upravo je L'ADRIA Rejuvenating Oil zamišljeno kao all-in-one ulje za sve tipove kože, koji žele poraditi na tonusu, hiperpigmentacijama, prištićima, umirivanju kože, davanju sjaja te oporavku kože od izlaganja suncu te vanjskih stresora.

Osim azulenom, to čini i bakuchiolom te skvalanom, koji pomaže održati kožnu barijeru snažnom i nepropusnom.

Predlažemo da nekoliko puta tjedno večer pretvorite u SPA trenutak kada ćete lice lagano masirati s L'ADRIA uljem i uživati u boji i mirisu ulja tanacetuma. Vjerujemo da će vam brzo ući u naviku!