Detox nakon blagdana - za vašu kožu!

10/05/2023

Korana Marović

Detox nakon blagdana - za vašu kožu!

Tijekom blagdana ponekad posegnemo za kojim pićem ili slatkišem više – i to je sasvim u redu, blagdani su tu za uživanje!

No, ako ste prolaskom blagdana uvidjeli da se ova mala čašćenja očituju na vašoj koži, možda je vrijeme za detoks kože i tijela!

Pijte više vode

Hidratacija je bitna za zdravlje cjelokupnog organizma, pa tako i za zdravlje kože! Ako ne pijete dovoljno vode, vjerojatno će se to odraziti i na vašoj koži, te će ona izgubiti sjaj i tonus.

Koliko vode treba piti dnevno? Iako su mišljenja podijeljena, najčešći savjet je da se dnevno konzumira oko 2 litre tekućine – vode, čaja, limunade ili svježe cijeđenih sokova.

Pročistite pore

Nije tajna da nezdrava hrana, prvenstveno hrana s puno bijelog šećera, može negativno utjecati na kožu i kod nekih ljudi izazvati veću pojavu prištića i akni. Iako je najbolje rješenje prestanak konzumacije takve hrane nakon blagdana, možete si pomoći što prije sanirati nastale prištiće.

Proizvodi koji čiste pore, poput L’ADRIA Clarifying seruma, su odličan izbor ako vas muči povećani broj prištića nakon blagdana! L’ADRIA Clarifying serum u sebi sadrži salicilnu kiselinu koja prodire duboko u pore i dubinski ih čisti, smanjujući time pojavu prištića, mitesera i drugih nepravilnosti.

Uz to, provodi nježnu eksfolijaciju kože i vraća joj sjaj!

Napravite zeleni smoothie

Zeleni smoothieji su trend zadnjih nekoliko godina, i to s razlogom. Pomažu nam unijeti dovoljno svježeg voća povrća u prehranu, a mogu biti izuzetno ukusni!

Svježe voće i povrće je bogato raznim antioksidansima, vitaminima i mineralima koji pomažu održati zdravlje naše kože.

U blagdansko vrijeme često zanemarimo konzumirati dovoljno svježeg voća i povrća, pa su zeleni smoothieji odličan način da to nadoknadimo!

Hidratizirajte kožu

Hidratacija kože izvana je bitna koliko i hidratacija kože iznutra. Suhi zrak grijanja i hladnoća zimi mogu dodatno izraziti bore i suhe dijelove kože. Kako bi pomogli svojoj koži da zablista u punom sjaju nakon blagdana, pružite joj dodatnu hidrataciju uz pomoć hidratantnih seruma i maglica.

Prvo nanesite L’ADRIA Restorative mist, koji vlaži kožu, pomaže joj zadržati vlagu, ali i nadoknađuje koži izgubljene lipide - više o njemu doznajte klikom na fotografiju!

Restorative Mist

Zatim nanesite L’ADRIA Instant Revitalizing serum. L’ADRIA Instant revitalizing serum je poseban serum na tržištu, pošto osmolitičkim djelovanjem dovodi vlagu u same stanice kože, za razliku od mnogo drugih seruma koju tu vlagu dovode samo na površinu kože.

Za više informacija o proizvodu posjetite link ili kliknite na fotografiju proizvoda!

Kako bi osigurali da vlaga ostane u koži, ovaj hidratantni dvojac ‘’zaključajte’’ u koži hidratantnom kremom. Ako imate suhu do normalnu kožu, birajte L’ADRIA Regenerative cream, a za mješovitu do masnu kožu preporučujemo L’ADRIA Harmonizing cream.

Hidratiziranje kože -Regenerative cream i Harmonizing cream