Još samo danas iskoristite veliki popust u kampanji njege kože prije šminkanja uz kod MAKEUP25 za dodatnih 25% popusta na cjelokupni asortiman, uključujući asortiman na sniženju i novitete.

RUTINA ZA

MJEŠOVITU KOŽU

Što je mješovita koža?

Mješovita koža je tip kože s kombiniranim karakteristikama dva ili više tipova kože - normalne, suhe ili masne.

Kako prepoznati mješovitu kožu?

Mješovita koža može, ali i ne mora imati proširene pore, no specifično je da ima masnu T-zonu, uz suhu ili normalnu kožu na ostatku lica. U rijetkim slučajevima, T-zona može biti suha, a ostatak lica masan. Ovaj tip kože skloniji je dobivanju komedona jer zahtijeva pravilnu kombinaciju proizvoda kako bi se održala prirodna ravnoteža i funkcioniranje kože. Šminka dobro surađuje s ovim tipom kože, ali je prije svega potrebno izabrati kvalitetnu podlogu.

Što uzrokuje mješovitu kožu?

Mješovita koža genetski je uvjetovana, no može biti uzrokovana i hormonalnim promjenama.

Koje su prednosti mješovite kože?

Kod ovog tipa kože, tipične prve bore se sporije pojavljuju. Primijeni li se pravilna kombinacija proizvoda za regulaciju masnoće i suhoće kože, ona je zapravo jednostavna za održavanje te izgleda sjajno sa šminkom.

Kako se brinuti o mješovitoj koži?

  • Ne zaboravite masnom dijelu lica posvetiti proizvode za eksfolijaciju.
  • HIDRATACIJA je ključan dio rutine!
  • Birajte proizvode s oznakom ''nekomedogeno''.
  • Ne ustručavajte se koristiti više proizvoda u svojoj rutini jer Vaša koža ima različite potrebe u različitim zonama lica.
  • Obratite pažnju na sastojke koje Vaša koža ne voli ili ne tolerira, čime ćete izbjeći začepljivanje pora.

Mješovitoj koži gode i koriste obje L'ADRIA kreme - HARMONIZING CREAM i REGENERATIVE CREAM
Ako biste svoju kožu opisali kao normalnu s izrazito masnim dijelovima, preporučujemo rutinu s HARMONIZING CREAMOM.
Ako biste svoju kožu opisali kao normalnu s izrazito suhim dijelovima, preporučujemo rutinu s REGENERATIVE CREAMOM.

UJUTRO

Ujutro razbudite svoje lice i kožu mlakom vodom i po potrebi umijte lice HYDRATING CLEANSER gelom za čićenje lica kako bi otklonili tragove večernje rutine bez isušivanja kože. Ako ste skloni nepravilnostima, možete koristiti PURIFYING CLEANSER gel za čišćenje lica.

Potom na dlan nakapajte 4-5 kapi INSTANT REVITALIZING SERUMA te ga vrhovima prstiju umasirajte u kožu. Tijekom masaže ćete osjetiti kako je koža počela upijati serum. Tada je pravo vrijeme za HARMONIZING CREAM ili REGENERATIVE CREAM. Bez obzira koju kremu koristili, željenu količinu kreme nanesite vrhovima prstiju te lagano utrljajte na lice uz nježnu, opuštajuću masažu.

U oba slučaja, završite jutarnju rutinu s okoloočnom kremom. EYE CREAM je najbolje nanijeti u količini veličine zrna graška, koristeći samo prstenjake kako biste osigurali vrlo lagani pritisak, bez zatezanja kože.

 

NAVEČER

Večernja rutina je savršena prilika za posebnije tretmane Vaše kože.

Očistite lice hidratantinm HYDRATING CLEANSER gelom za čišćenje lica kako bi otklonili tragove nečistoća s lica. Ako ste skloni nepravilnostima, možete koristiti PURIFYING CLEANSER gel za čišćenje lica.

Nakon čišćenja lica, pažljivo promotrite svoju kožu. Ako uočite komedone, 4-5 kapi CLARIFYING SERUMA pomoći će Vam riješiti ovaj problem bez dodatnog isušivanja kože. Lagano utapkajte serum na problematična područja. Za najbolji učinak seruma, ostavite ga da djeluje na koži do 5 minuta prije sljedećeg koraka rutine. Nakon toga, vrijeme je za bogatu hidrataciju koju skriva HARMONIZING CREAM ili REGENERATIVE CREAM. Bez obzira koju kremu koristili, željenu količinu kreme nanesite vrhovima prstiju te lagano utrljajte na lice uz nježnu, opuštajuću masažu.

Kada ste zadovoljni količinom hidratacije koju je Vaša koža dobila, predlažemo prelazak na njegu osjetljivog okoloočnog područja. EYE CREAM je najbolje nanijeti u količini veličine zrna graška, koristeći samo prstenjake kako biste osigurali vrlo lagani pritisak, bez zatezanja kože.

Ako Vam CLARIFYING SERUM ne odgovara i iz iskustva znate da Vam koža dobro ne podnosi eksfolijante, predlažemo da večernju rutinu završite s ULJEM PROTIV BORA, koji sadrži bakuchiol u skvalanu, ulju koje ne začepljuje pore.

Faq

Ova rutina kombinira potentne aktivne sastojke koji preveniraju uzroke nastanka akni i smanjuju pojavu hiperpigmentacijskih mrlja. BHA, poznatija kao salicilna kiselina, dubinski čisti pore kako ne bi došlo do njihovog začepljenja i popratnih upala. Niacinamid ima dvostruki učinak: pomaže kod prevencije nastanka hiperpigmentacijskih mrlja, sprječavajući ulazak melanina u stanice kože, ali je i obožavan sastojak za njegu masne kože jer jača hidrolipidni sloj i smanjuje proizvodnju sebuma. Slično djelovanje ima i fitoplankton, koji u dozi već od 2 %, prema klinički dokazanim studijama, smanjuje produkciju sebuma te podupire jačanje strukture kože. Gliciretinična kiselina gotovo da spaja sve ove učinke. Ovaj inovativni sastojak, najpotentniji dio ekstrakta korijena sladića, pruža čak četiri mehanizma djelovanja: dva protiv hiperpigmentacijskih mrlja i dva za kontrolu sebuma. Ona smanjuje i ublažava upale koje prethode nastanku postinflamatornih hiperpigmentacija, ali i direktno inhibira prekomjernu sintezu melanina. Uz to, smanjuje lipogenezu, tj. proces stvaranja sebuma, te koči pretvorbu testosterona u aktivan DHT oblik, koji također može uzrokovati prekomjerno lučenje sebuma. Bakuchiol djeluje izuzetno umirujuće na kožu, pomažući joj da se brže regenerira.
Kako bi pružila nježnu, ali učinkovitu njegu kože sklone aknama, L'ADRIA rutina bazira se na prevenciji upala i uzroka nastanka akni te umirivanju kože u skladu s njenim prirodnim procesima, i to sve bez ikakvih agresivnih sastojaka. 

 

Da, svi proizvodi iz ove rutine mogu se koristiti samostalno ako Vam to odgovara.

Ovisno o dobu godine, naša koža ima različite potrebe za lipidima, stoga omjer kreme i seruma koje trebamo varira. L'ADRIA serumi mogu se miješati s HARMONIZING CREAMOM ili REGENERATIVE CREAMOM, što omogućuje stvaranje novih tekstura koje odgovaraju specifičnim i sezonskim potrebama Vaše kože. Točna količina proizvoda je individualna - možete koristiti manju količinu kreme i veću količinu seruma, ovisno o trenutnim potrebama kože i dobu godine. Mogućnosti su mnogobrojne! Glavni benefit miješanja potentnih seruma, kao što je REJUVENATING OIL, s neutralnom kremom je to što omogućava postepeno uvođenje i optimalno doziranje potentnih aktivnih sastojaka na osjetljivoj koži. Samo se CLARIFYING SERUM ne smije miješati s kremama jer on najbolje djeluje samostalno.

REJUVENATING OIL sadrži bakuchiol, alternativu retinoidima. Iako bakuchiol ima mnoge prednosti u odnosu na retinol, posebice zato što nije fototoksičan i siguran je za korištenje tijekom trudnoće, zbog svog intenzivnog efekta, nalik onom kojeg pruža retinol, preporučamo da se postepeno uvodi u njegu osjetljive kože uz miješanje s neutralnom kremom kao što je HARMONIZING CREAM. Postupno povećavajte dozu miješanjem od 1 do najviše 3 kapi REJUVENATING OILA s REGENERATIVE CREAMOM ili HARMONIZING CREAMOM u količini veličine zrna graška. REJUVENATING OIL se također može nanijeti izravno na kožu svakodnevno ili svaki drugi dan, a efekt će biti vidljiv u svakom slučaju.

REJUVENATING OIL je uljni serum na bazi skvalana, nemasnog ulja za sve tipove kože, koje se brzo upija i ne začepljuje pore. Serum štiti epidermalne lipide od oksidacije, koja uzrokuje mitesere i upalu, te je savršen za noćnu njegu kože s proširenim porama. Ako ipak ne volite osjećaj ulja na svojoj koži, probajte ovaj trik: pomiješajte HARMONIZING CREAM ili REGENERATIVE CREAM u količini veličine zrna graška s kapljicom REJUVENATING OILA na dlanu ruke. Nastat će hranjiva noćna krema koja umanjuje nepravilnosti i upija se bez masnog osjećaja.

Apsolutno! Efekt intenzivnog hidratiziranja i zaglađivanja INSTANT REVITALIZING SERUMA u kombinaciji s elegantnom teksturom REGENERATIVE CREAMA ili HARMONIZING CREAMA je odlična podloga za šminku.

Svi L'ADRIA proizvodi, osim CLARIFYING SERUMA, smiju se koristiti u trudnoći. CLARIFYING SERUM sadrži salicilnu kiselinu, koja se ne preporučuje za korištenje tijekom trudnoće.

Preporučamo da koristite SPF čitave godine. CLARIFYING SERUM sadrži BHA (saliclinu kiselinu), za koju se kaže da povećava osjetljivost kože na sunce. Međutim, prema novim preporukama (SCCS/1601/18, Final Opinion, Corrigendum of 20-21 June 2019), BHA zapravo ne djeluje fotoiritativno, fotosenzitizirajuće ili fotokancerogeno. CLARIFYING SERUM je također veoma bogat ekstremolitima kao ektoinom s dokazanim fotoprotektivnim djelovanjem. U kombinaciji s proizvodom sa SPF, kojeg bi ionako trebali koristiti uvijek, CLARIFYING SERUM je vrlo siguran odabir za korištenje čitave godine.

Nastavite dalje Prikaži moju košaricu