Iskoristite kod SPRING25 za proljetni popust od 25% na cjelokupni asortiman, uključujući proizvode na popustu te ostvarite besplatnu dostavu kupnjom bilo koja 2 proizvoda.

RUTINA ZA

MASNU KOŽU

Što je masna koža?

Masna koža je tip kože kojeg karakterizira prekomjerno lučenje sebuma.

Kako prepoznati masnu kožu?

Masna koža prirodno se masti na svim zonama lica te najčešće ima proširene pore koje se lako začepljuju, posebice na području obraza, brade i nosa. Također mogu biti prisutni i problemi s miteserima i prištićima. Takvu kožu nije lako šminkati jer daje dojam kao da šminka samo ''klizi'' s nje i ne prijanja kako bi trebala.

Što uzrokuje masnu kožu?

Masna koža najčešće se javlja za vrijeme puberteta, no može biti i genetski uvjetovana, rezultat neke hormonalne promjene ili posljedica života u vrlo vlažnoj klimi.

Koje su prednosti masne kože?

Pošto masna koža proizvodi više masnoće, odnosno sebuma u odnosu na druge tipove kože, redovito je zaštićena od isušivanja pa se osobama s masnim tipom kože puno kasnije pojavljuju bore. Ako se adekvatno održava prikladnim proizvodima, masna koža može imati prelijepi prirodni sjaj, kojeg drugi tipovi kože teško postižu.

Kako se brinuti o masnoj koži?

  • Koristite blagi čistač za lice.
  • Ne zaboravite na redovitu eksfolijaciju.
  • Birajte proizvode s naznakom nekomedogenosti.
  • Ne preskačite lagani vodeni serum.
  • Birajte laganu hidratantnu kremu.
  • Nosite manje šminke i odaberite podlogu na bazi vode, koja ne sadrži ulja.

UJUTRO

Ujutro razbudite svoje lice i kožu umivanjem PURIFYING CLEANSER gelom za čišćenje lica koji će s vašeg lica ukloniti višak sebuma i pročistiti pore.

Potom na dlan nakapajte 4-5 kapi INSTANT REVITALIZING SERUMA te ga vrhovima prstiju umasirajte u kožu. Tijekom masaže ćete osjetiti kako je koža počela upijati serum. 

Tada je pravo vrijeme za HARMONIZING CREAM. Željenu količinu kreme nanesite vrhovima prstiju te lagano utrljajte na lice uz nježnu, opuštajuću masažu. Kada ste zadovoljni količinom hidratacije koju je Vaša koža dobila, predlažemo prelazak na njegu osjetljivog okoloočnog područja. 

EYE CREAM je najbolje nanijeti u količini veličine zrna graška, koristeći samo prstenjake kako biste osigurali vrlo lagani pritisak, bez zatezanja kože.

 

NAVEČER

Večernja rutina je savršena prilika za posebnije tretmane Vaše kože. Očistite lice PURIFYING CLEANSER gelom za čišćenje lica kako bi uklonili sve nečistoće i višak sebuma, te dubinski pročistili pore.
Nakon čišćenja lica, pažljivo promotrite svoju kožu. Ako uočite komedone, 4-5 kapi CLARIFYING SERUMA pomoći će Vam riješiti ovaj problem bez dodatnog isušivanja kože. Lagano utapkajte serum na problematična područja. Za najbolji učinak seruma, ostavite ga da djeluje na koži do 5 minuta prije sljedećeg koraka rutine. 

Nakon toga, vrijeme je za bogatu hidrataciju koju skriva HARMONIZING CREAM. Željenu količinu kreme nanesite vrhovima prstiju te lagano utrljajte na lice uz nježnu, opuštajuću masažu.
Kada ste zadovoljni količinom hidratacije koju je Vaša koža dobila, predlažemo prelazak na njegu osjetljivog okoloočnog područja. 

EYE CREAM je najbolje nanijeti u količini veličine zrna graška, koristeći samo prstenjake kako biste osigurali vrlo lagani pritisak, bez zatezanja kože.

Faq

Ova rutina kombinira potentne aktivne sastojke koji preveniraju uzroke nastanka akni i smanjuju pojavu hiperpigmentacijskih mrlja. BHA, poznatija kao salicilna kiselina, dubinski čisti pore kako ne bi došlo do njihovog začepljenja i popratnih upala. Niacinamid ima dvostruki učinak: pomaže kod prevencije nastanka hiperpigmentacijskih mrlja, sprječavajući ulazak melanina u stanice kože, ali je i obožavan sastojak za njegu masne kože jer jača hidrolipidni sloj i smanjuje proizvodnju sebuma. Slično djelovanje ima i fitoplankton, koji u dozi već od 2 %, prema klinički dokazanim studijama, smanjuje produkciju sebuma te podupire jačanje strukture kože. Gliciretinična kiselina gotovo da spaja sve ove učinke. Ovaj inovativni sastojak, najpotentniji dio ekstrakta korijena sladića, pruža čak četiri mehanizma djelovanja: dva protiv hiperpigmentacijskih mrlja i dva za kontrolu sebuma. Ona smanjuje i ublažava upale koje prethode nastanku postinflamatornih hiperpigmentacija, ali i direktno inhibira prekomjernu sintezu melanina. Uz to, smanjuje lipogenezu, tj. proces stvaranja sebuma, te koči pretvorbu testosterona u aktivan DHT oblik, koji također može uzrokovati prekomjerno lučenje sebuma.

Kako bi pružila nježnu, ali učinkovitu njegu kože sklone aknama, L'ADRIA rutina bazira se na prevenciji upala i uzroka nastanka akni te umirivanju kože u skladu s njenim prirodnim procesima, i to sve bez ikakvih agresivnih sastojaka.

Da, svi proizvodi iz ove rutine mogu se koristiti samostalno ako Vam to odgovara.

Ovisno o dobu godine, naša koža ima različite potrebe za lipidima, stoga omjer kreme i seruma koje trebamo varira. L'ADRIA serumi mogu se miješati s HARMONIZING CREAMOM, što omogućuje stvaranje novih tekstura koje odgovaraju specifičnim i sezonskim potrebama Vaše kože. Točna količina proizvoda je individualna - možete koristiti manju količinu kreme i veću količinu seruma, ovisno o trenutnim potrebama kože i dobu godine. Mogućnosti su mnogobrojne! Glavni benefit miješanja potentnih seruma s neutralnom kremom je to što omogućava postepeno uvođenje i optimalno doziranje potentnih aktivnih sastojaka na osjetljivoj koži. Samo se CLARIFYING SERUM ne smije miješati s kremama jer on najbolje djeluje samostalno.

Ovi proizvodi prikladni su za osjetljivu kožu.

Apsolutno! Efekt intenzivnog hidratiziranja i zaglađivanja INSTANT REVITALIZING SERUMA u kombinaciji s elegantnom teksturom HARMONIZING CREAMA je odlična podloga za šminku.

Svi L'ADRIA proizvodi, osim CLARIFYING SERUMA, smiju se koristiti u trudnoći. CLARIFYING SERUM sadrži salicilnu kiselinu, koja se ne preporučuje za korištenje tijekom trudnoće.

Preporučamo da koristite SPF čitave godine. CLARIFYING SERUM sadrži BHA (saliclinu kiselinu), za koju se kaže da povećava osjetljivost kože na sunce. Međutim, prema novim preporukama (SCCS/1601/18, Final Opinion, Corrigendum of 20-21 June 2019), BHA zapravo ne djeluje fotoiritativno, fotosenzitizirajuće ili fotokancerogeno. CLARIFYING SERUM je također veoma bogat ekstremolitima kao ektoinom s dokazanim fotoprotektivnim djelovanjem. U kombinaciji s proizvodom sa SPF, kojeg bi ionako trebali koristiti uvijek, CLARIFYING SERUM je vrlo siguran odabir za korištenje čitave godine.

Nastavite dalje Prikaži moju košaricu