Najbolji beauty savjeti koje smo naučili od mama

10/05/2023

Korana Marović

Najbolji beauty savjeti koje smo naučili od mama

Prvi koraci u smjeru svijeta ljepote najčešće počinju u ranom djetinjstvu – posebice ako imate majku koja voli šminku i ulaže u lijepu njegu kože. Vrlo vjerojatno u glavi i dalje imate jasne slike njenih spremanja za kakve posebne prigode, gdje je nanosila taj fatalan crveni ruž koji ste silno željele isprobati ili se pak sjećate mirisa njene kreme za lice. Upravo zato, od majke primamo i prve savjete o njezi – prva usmjerenja što kupiti i kako koristiti.

Iako je danas situacija poprilično obrnuta, pa djeca uče o trendovima u svijetu ljepote putem društvenih mreža, mamini dobronamjerni i korisni savjeti uvijek su vrijedni zlata.

VIŠE JE MANJE

Popularnost korejske rutine njege kože od desetak koraka iznimno je velika, no mama će vam uvijek sugerirati ulaganje u kvalitetnu hidratantnu kremu. Ključno je da ona ima dobre sastojke jer će biti izvrsna baza za nadograđivanje rutine prema različitim potrebama kože. Sličnu filozofiju ima i L'ADRIA.

SKIDANJE ŠMINKE PRIJE SPAVANJA

Stručnjaci i mame se slažu: u krevet se ne smije ići sa šminkom! Umjesto da se bore s našim idejama o ljepoti, prosječne mame će najradije kćerima pokušati usaditi naviku skidanja šminke prije odlaska u krevet jer se upravo u toj navici krije tajna zdrave i sjajne kože.
Nourishing Cleanser, Hydrating Cleanser, Purifying Cleanser

ŠTO MANJE ŠMINKE, ŠTO KASNIJE

Svaka mama će vas probati uvjeriti da vam šminka zapravo ne treba. No uvođenje šminke što kasnije je u stvari dobar korak. Prva maskara, ruž ili puder zauvijek mijenjaju tip rutine njege kože, koja tada zahtjeva više koraka, kao i agresivnije čišćenje koje može isušivati i uzrokovati osjetljivost kože. Tek vremenom počinjemo podrobnije raspoznavati i kvalitetu same šminke. U tinejdžerstvu su svi skloni koristiti više šminke, što ulaskom u kasne dvadesete počnu shvaćati kao lošu ideju.

VJERNOST BRENDU

Mame su svakako imale manji izbor brendova, pa kada su pronašle ono što im odgovara – kupovale su sve proizvode samo od njih. Premda je danas popularno kupovati različite proizvode nevezano za brend, brendovske rutine njege optimalno su pripremljene za korištenje i međusobno miksanje bez kontraefekta i sukoba sastojaka. Upravo zato, i L'ADRIA nudi rutine njege.