Kako ukloniti duboke bore na licu?

09/07/2024

L'ADRIA

Kako ukloniti duboke bore na licu?

Ljeto je vrijeme kad smo više izloženi dnevnom svijetlu i suncu, a to znači da i znakovi starenja postaju vidljiviji. Bore na licu teško je u potpunosti ukloniti. O čemu smo već pisali u prethodnom članku o tome kako izbjeći bore na licu.

Uklanjanje dubokih bora na licu i pravilna njega kože imaju puno toga zajedničkog. Ipak i genetika odnosno naslijeđene osobine i karakteristike kože pridonose pojavi prvih bora.

Starenje kože je neizbježno, međutim upornošću i ustrajnošću moguće je do određene mjere ukloniti duboke bore na licu i na čelu. Adenozin je “tajni sastojak” čija je učinkovitost i djelovanje dokazano, a zaslužan je za veću gustoću dermisa, elastičnost i hidrataciju kože. Ne tako davno stupio je na kozmetičku scenu i do sada nisu zabilježene neželjene nuspojave.

U današnjem tekstu donosimo savjete za pravilnu njegu kože s ciljem uklanjanja dubokih bora na licu, oko očiju i na čelu.

Duboke bore na licu

kako-ukloniti-duboke-bore-na-licu

 

Zašto nastaju duboke bore na licu? Duboke bore nastaju zbog opadanja razine kolagena, pore se proširuju i znatno su ranjivije. Tada nastupaju i slobodni radikali, koji dodatno uništavaju kolagen i elastin. Ako se u obzir uzmu i ostali vanjski utjecaji te nepravilna rutina njege kože, ne treba se čuditi nakon pojave dubokih bora.

Duboke bore “mrštilice” javljaju se u pravilu kod žena i muškaraca nakon četrdesete godine života. Nazivaju se i bore zabrinutosti, a stručnjaci vole koristiti termin glabelarne linije. Nalaze se između obrva na licu, a mrštenjem i ljutnjom koža se skuplja i nastaju “udubine”.

Kako ukloniti duboke bore na licu?

Ulje za lice protiv dubokih bora pokazalo se kao učinkovito u značajnom poboljšanju izgleda i zaglađivanju dubokih bora već nakon 2 tjedna redovite primjene.

L’ADRIA Rejuvenating oil je ulje za lice protiv bora obogaćeno njegujućim uljem algi Jadrana (bogato omega-3 masnim kiselinama). Sadrži i bakuchiol koji je prepoznat kao sigurna alternativa za retinol. Mogu ga koristiti svi, neovisno o tipu kože. Pročistit će kožu lica, obnoviti lipidnu barijeru i na taj način zagladiti i one duboke bore na licu. Ulje je lagano i brzo se upija, ne sadrži umjetne mirise ni bojila.

Bore oko očiju

Bore oko očiju se očituju u obliku podočnjaka i kesica u donjim kapcima. Nazivaju se još i “bore smijalice”, no to ne znači da se trebate zauvijek prestati smijati. Mogu se javiti već u dvadesetim godinama života. Koža oko očiju je već dovoljno tanka što znači da ju dodatna oštećenja dovode u još ranjiviji položaj.

 

Kako smanjiti bore oko očiju?

Bore oko očiju treba što prije spriječiti ili odgoditi njihovu ranu pojavu. Potrebno je pravovremeno krenuti u njegu okoloočnog područja. Nekima će bore oko očiju ili bore smijalice izgledati simpatično na prvu, ali tijekom vremena one se mogu još više produbiti.

 

L’ADRIA Eye cream je krema bogate kremaste teksture koja može smanjiti vidljivost bora oko očiju. Tajni sastojak je cvijet mimoze koji štiti od isušivanja, a morske alge, ektoin, betain, hijaluronska kiselina i glicerin dodatno ju hidratiziraju.

Bore na čelu

Bore na čelu obuhvaćaju područje u vodoravnoj liniji iznad obrva. Svakako su upadljive i mogu utjecati na prvi dojam o vašem izgledu i godinama. Svaka ekspresija lica, a posebno mrštenje, čuđenje i ljutnja utječe na pojavu nepravilnosti na čelu.

Bore na čelu nazivaju se još i dinamične, emocionalne i mimične bore lica. Nastaju aktivacijom mišića frontalis-a, s pomoću kojeg podižemo obrve. Sporija cirkulacija u tom području dodatno može otežati opskrbu stanica kisikom te ubrzati starenje.

Kako smanjiti bore na čelu?

Duboke bore na čelu, kako ih ukloniti? Krema protiv bora koja sadrži adenozin može smanjiti bore na čelu. Budući da se adenozin veže na receptore, potiče proizvodnju kolagena i novih stanica kože. Tako se neutraliziraju slobodni radikali i smanjuju upalni procesi unutar kože.

 

 

L’ADRIA regenerative cream je krema protiv bora koju mogu koristiti svi, neovisno o tipu kože. Neutralnog je mirisa, obogaćena morskim algama i prva je stvar koju želite imati na svojoj koži nakon buđenja ili prije spavanja. Primjenjuje se na čistu kožu lica, nije ni rijetka ni gusta, a ostavlja baršunasti osjećaj na koži.

Iskustva korisnica govore kako je upravo to mnogima jedina krema koju koriste za njegu kože. Ne sadrži suvišne, problematične i ne-ekoloških, komedogene sastojke.

Na kraju…

Duboke bore na licu kao i bore na čelu te bore oko očiju kod nekih se mogu pojaviti i prije četrdesete godine života. Iako svaka bora, bila ona duboka ili ne, može izgledati zastrašujuće, nemojte paničariti. Pridržavajte se pravilne i preporučene njege kože lica i čela. Najvažniji savjet za kraj je: “Nemojte se previše mrštiti”!