Kako pripremiti lice za šminkanje poput profesionalca?

10/05/2023

Korana Marović

Kako pripremiti lice za šminkanje poput profesionalca?

Većina stvari u životu zahtijeva pomno planiranje i pripremu, bilo to za posao, školu ili izlazak, stoga jednako tako i vaše lice treba pravilnu njegu kako bi vaša šminka izgledala savršeno i što dulje trajala.

Nanošenje slojeva i slojeva šminke na nepripremljeno lice dovodi do neujednačenog tena, masnih ili suhih nakupina proizvoda i sveukupno lošijeg  izgleda šminke, ali i kože.

Prije samog šminkanja, poslužite se ovim jednostavnim trikovima kako biste dobili najbolje rezultate!

1) Baza svega - očišćeno lice

Prvi korak u vašoj rutini trebalo bi biti korištenje čistača za lice koji uklanja višak ulja i nečistoće s površine kože.

Obavezno koristite čistač koji odgovara tipu i potrebama vaše kože, a preporučujemo da izbjegavate isušujuće čistače jer je hidratizirana koža ključna tijekom šminkanja.

2) Nanesite tonik za lice

Nakon čišćenja lica, pošpricajte svoje lice tonikom. Tonik će pomoći dodatno hidratizirati i osvježiti vašu kožu te tako stvoriti savršenu podlogu za make up. 

Važno je koristiti hidratantni ili umirujući tonik, a nipošto agresivnije tonike koji dodatno čiste, ali i isušuju lice, kako ne biste dobili suprotan efekt. 

L'ADRIA Restorative mist je savršen izbor - hidratizira i štiti vašu kožu, a možete ga koristiti i kao podlogu za šminku, ali i radi umanjivanja praškastog efekta pudera!

Mist

3) Koristite okoloočnu kremu

Kreme formulirane posebno za područje oko očiju pomažu ''probuditi'' umorne oči i osvježiti okoloočno područje, ali ga istovremeno i njeguju i pripremaju za nanošenje korektora, pudera i drugih proizvoda.

Prije šminkanja koristite okoloočnu kremu bogatijeg sastava koja će maksimalno zagladiti kožu i onemogućiti suhi efekt baze ili nakupljanje proizvoda u naborima kože. Upravo je L'ADRIA Eye Cream jednostavno idealna za tu namjenu!

eye cream

4) Dodatno njegujte i hidratizirajte lice

Tajna dobre baze za makeup je optimalna hidratacija kože. Nanesite njegujuću kremu, a po potrebi i serum za lice koji odgovara vašem tipu kože za bolje nanošenje same šminke i što prirodniji izgled.

Fantastična baza za šminku je L'ADRIA Instant Revitalizing Serum za lice, koji dubinski hidrira kožu te joj pruža mladenački, živahni izgled. Uz dobru hidratantnu bazu možete izbjeći korištenje primera, osim u slučaju da baš ciljano želite mat izgled kože.

Instant revitalazing serum

5) Eksfoliranje kože za dodatan efekt

Eksfoliranje kože pridonosi dugotrajnijem makeupu, temeljitijem uklanjanju suhih dijelova kože lica, ali i boljoj penetraciji i djelovanju kozmetičkih proizvoda.

Eksfolirano lice je izuzetno glatko pa je savršena baza za nanošenje proizvoda, no ipak savjetujemo da piling napravite večer prije šminkanja kako biste svojoj koži dali dovoljno vremena da se oporavi do idućeg jutra.