4 idealna proizvoda za sve tipove kože za ljeto

11/07/2023

Korana Marović

4 idealna proizvoda za sve tipove kože za ljeto

Ljeto je sezona koju najnestrpljivije iščekujemo. I kako ne bismo? Dugi, sunčani i topli dan, more, plaža i bazen, kokteli i zabave s društvom dugo u noć…

Međutim, dok uživate u toplim danima, važno je ne zaboraviti na jedan ključni aspekt: njegu kože lica. Ljetni mjeseci mogu donijeti svoje izazove za kožu, zbog čega je posebno važno posvetiti joj pravilnu njegu.

Od zaštite od sunca do hidratacije i pravilnog čišćenja, održavanje zdrave i sjajne kože lica tijekom ljeta podrazumijeva i prilagođavanje svakodnevne rutine njege.

Želite li i ovog ljeta zadržati kvalitetu kožne barijere i uživati u zaglađenom i plump tenu – nastavite čitati!

Zašto je ljeti posebno važno prilagoditi rutinu njege kože lica?

Ljeti je važno prilagoditi rutinu njege kože lica jer su uvjeti koje ljetni mjeseci donose znatno drugačiji od ostatka godine. Za početak, veliki rizik koži je oštećenje nastalo nakon izlaganja UV zračenju, a ljeti je UV indeks na najvišoj razini.

Ovdje ne dolazi samo do oštećenja koje nagomilano može uzrokovati rak kože, već i do preuranjenog starenja, stvaranja hiperpigmentacije, dehidracije pa i pogoršanja akni.

Također, povećano se znojimo, radi visokih temperatura i vlage. Znoj, uz prljavštinu nakupljenu tijekom dana iz okoliša, može začepiti pore, pojačati lučenje sebuma i potaknuti nastanak prištića i komedona.

Jednako tako, nakupljanjem u porama može dovesti i do slabije penetracije sastojaka u kožu, što vodi i do dehidracije.

Gubitak vlage u koži uzrokuje dodatnu suhoću, ljuštenje i grubu teksturu kože, a jednako tako joj smanjuje prirodan sjaj, vodi do osjetljivosti i može uzrokovati prištiće.

Dehidraciju je ponekad teško izbjeći, no kao najčešći ljetni problem – na njoj je lako raditi!

Ljeto često donosi promjene u našim aktivnostima i okolini. Možda provodimo više vremena na otvorenom, izlažemo se kloru u bazenima ili slanoj vodi na plaži.

Sve te promjene mogu utjecati na kožu lica i zahtijevati prilagođenu njegu kako bi ostala zdrava i zaštićena.

Što su najčešći ljetni problemi kože lica?

  • Opekline od sunca - Intenzivno sunčevo zračenje može izazvati opekline kože lica. To se manifestira crvenilom, ljuštenjem kože i općom osjetljivosti. Opekline od sunca mogu biti vrlo neugodne, ponekad i popraćene mjehurima, a trebaju se i ispravno tretirati. Također, neminovno su trajno oštećenje stanica.
  • Dehidracija - Topliji uvjeti mogu dovesti do gubitka vlage iz kože, što rezultira dehidracijom. To može uzrokovati suhoću, perutanje, osjetljivost i smanjeni sjaj kože.
  • Pojačano lučenje sebuma - Visoka temperatura i vlažnost mogu potaknuti pojačano lučenje sebuma, što brzo vodi do začepljenih pora, prištića i akni.
  • Hiperpigmentacija - Izloženost suncu može povećati rizik od hiperpigmentacije, odnosno pojave tamnih mrlja na koži. Istovremeno, osobe s aknama sklonije su dobivanju postupalnog eritema.
  • Disbalans kožnog mikrobioma - Vlažnost i znojenje tijekom ljeta mogu stvoriti povoljno okruženje za razvoj bakterijskih ili gljivičnih infekcija kože, poput folikulitisa ili kvasnih infekcija.

Utoliko, želimo li zadržati kvalitetu kožne barijere, iznimno je bitno ljeti kozmetičku torbicu napuniti proizvodima koji će čistiti lice od viška masnoće, dubinski hidrirati, ali i osvježavati, te umirivati i jačati kožnu barijeru.

Tada će i najveći kožni problem biti itekako lako rješiv!

Proizvodi koji će pomoći svakom kožnom tipu tijekom ljeta

  1. Purifying cleanser
  2. Instant revitalizing serum
  3. Eye patches
  4. Restorative mist

Purifying cleanser

Ovaj nježan, ali moćan čistač spaja pročišćavajuću snagu Jadrana i nježnu učinkovitost klinički dokazanih sastojaka u najboljem gelu za čišćenje masne i mješovite kože.

On će održavati kvalitetu kožne barijere, al ii temeljito čistiti pore.

Fermentirani morski minerali pomažu zaštiti ravnotežu delikatnog mikrobioma kože, dok je istodobno pročišćuju i revitaliziraju.

BHA kiseline prodiru duboko u pore te uklanjaju postojeće i sprečavaju nove nepravilnosti, dok PHA kiseline provode nježnu eksfolijaciju, dajući koži jedrost i zdravi sjaj.

Već nakon prvog korištenja L'ADRIA Purifying cleansera, primijetit ćete:

  • Čišće pore
  • Glađa tekstura kože
  • Zdravi sjaj kože

Ovaj cleanser će ljeti odgovarati svim tipovima kože, jer se tada neminovno više znojimo – a znoj je, pomiješan sa SPF-om i prljavštinom – potrebno vrlo dobro iščistiti iz kože kako bismo izbjegli akne.

Instant revitalizing serum

L'ADRIA Instant revitalizing serum, serum za trenutnu revitalizaciju svih tipova kože, otkriva tajnu ultra hidratizirane i mladolike kože.

Ovaj serum pruža nevjerojatno intenzivan efekt hidratacije prodire duboko u kožu i trenutno smanjuje vidljivost bora, pružajući novu vitalnost iz morskih dubina!

Instant revitalizing serum radi na principu tzv. „osmolitičke strategije“. To znači da dostavlja koži osmolite, vrstu humektansa koji rade ne samo na principu vezanja vlage za površinske slojeve kože, nego djeluju i intracelularno.

Osmoliti su vrlo česti u morskim algama zato što one nužno moraju poduzimati dodatne napore da održe status hidratacije stanica u uvjetima visokog saliniteta.

Korištenjem ovih pametnih staničnih humektansa, kao i morskog kolagena te kompleksa hijaluronskih kiselina, proizvod daje vrhunski efekt hidratacije bez ljepljivog osjećaja koji je čest kod jednostavnijih seruma s hijaluronom.

Već nakon prvog korištenja L'ADRIA Instant revitalizing seruma, primijetit ćete:

  • Plump izgled kože
  • Osjetnu hidrataciju
  • Sjajan izgled kože

Hidratantni serum je obavezan korak dnevne i večernje rutine njege tijekom ljeta, jer će prvi napraviti razliku u količini vlage u koži!

Eye patches

L'ADRIA Eye patches kroz opuštajući morski ritual otkriva tajnu vitalnosti okoloočnog područja. Biorazgradivi gel jastučići za okoloočno područje na bazi gela morskih algi natopljeni su hidratantnim revitalizirajućim serumom koji umiruje, pruža odmoran izgled, smanjuje podbuhlost te daje efekt liftinga.

Primjenom jastučića od algi natopljenih serumom na kožu ispod očiju, aktivne tvari seruma prodiru dublje u kožu te pružaju dubinski efekt hidratacije, smanjenja otečenosti, smanjenja tamnih mrlja, umirivanja, revitalizacije i liftinga.

Jedan od tajnih sastojaka ovog proizvoda je trehaloza, odnosno šećer koji pronalazimo – između ostaloga – u algama.

Smanjuje oštećenja stanica zbog dehidracije, umiruje osjetljivu kožu, smanjuje štetan efekt UV zračenja bez da ima efekt UV filtera, a i stimulira sintezu kolagena.

Kombinirajući vrijednu trehalozu s niacinamidom za smanjenje bora i tamnih mrlja, kofeinom za smanjenje podbuhlosti, te hijaluronskom kiselinom za hidrataciju i instant lifting efekt, uz dodatak umirujućih ekstrakata zobi i sladića, nastao je sveobuhvatni revitalizirajući serum za okoloočno područje.

Već nakon prvog korištenja L'ADRIA Eye patchesa, primijetit ćete:

  • Zaglađene dehidracijske bore
  • Osjećaj osvježenja
  • Naspavan izgled okoloočnog područja

Osim što će Eye patches instant umiriti kožu nakon izlaganja suncu, istovremeno će dobro doći za ona jutra kada ste premalo spavali – jer je party večer prije naprosto bio predobar!

Restorative mist

Trebate li odabrati samo jedan proizvod koji ćete uvrstiti u svoju rutinu njege, neka to bude ovaj!

L'ADRIA Restorative mist na koži stvara mrežu hidratantnih i obnavljajućih sastojaka koji sprečavaju gubitak vlage, intenzivno hidratiziraju i obnavljaju hidrolipidnu barijeru kože. Dakle, doslovno sve što vam na ljeto treba!

Esenciju mrižice pohranili smo u Restorative mist, kako bi poput mreže hvatala i zadržavala hidrataciju na koži u nepovoljnim uvjetima kojima je naša koža svakodnevno izložena.

U formulu su dodani i niacinamid i kompleks hidratantnih sastojaka morskog porijekla, kako bi pojačali njezino djelovanje. Hidratantni sastojci uronjeni u laganu bazu od maslinovog skvalana i ekstrakta lista masline, poput mreže hvataju vlagu i zadržava je u koži.

Ova fina mliječna maglica iznimno osvježava, brzo se upija i nije ljepljiva, a koža je nahranjena i obnovljena, baršunasto meka i zaštićena.

Također, izuzetno sitne kapljice mista se stapaju s kožom i šminkom, bez narušavanja teksture pudera i proizvoda sa zaštitnim faktorom.

Istovremeno djeluju kao emulzija u spreju, dovodeći koži potrebnu vlagu i njegu, umanjuju vidljivost suhih dijelova kože te produžuju trajnost pudera u prahu i kamenu.

Stoga je pogodna za korištenje bilo gdje i kada tijekom rutine – prije šminke, nakon šminke ili tijekom dana za vraćanje koži izgubljene vlage.

Već nakon prvog korištenja L'ADRIA Restorative mista, primijetit ćete:

  • Osjećaj osvježenja i olakšanja
  • Sjaj kože
  • Vidnu hidrataciju i umirivanje

Osim toga, mist je prikladan za sve tipove koža – štoviše, masnokošci ga mogu koristiti i umjesto dnevne kreme! Doista 3-u-1 proizvod koji pritom možete i ponijeti na plažu jer njegova formula izrazito otporna čak i na visoke temperature.