Još samo DANAS proizvode za njegu i hidrataciju masne i problematične kože možete pronaći na popustu do 37%, uz besplatnu dostavu kupnjom bilo koja 2 proizvoda. Uz kod LADRIA10 ostvari dodatnih 10% popusta na blagajni.

Adenozin: anti-age tajna Koreanki!

Želite u rutinu uvesti kvalitetan anti-age proizvod no niste sigurni s kojim aktivnim sastojkom krenuti? Predlažemo adenozin!

06.11.2020

Adenozin: anti-age tajna Koreanki!

Želite u rutinu uvesti kvalitetan anti-age proizvod no niste sigurni s kojim aktivnim sastojkom krenuti? Predlažemo adenozin!

06.11.2020

Adenozin je spoj koji je prirodno prisutan u gotovo svakoj stanici ljudskog tijela. Sastoji se od molekule adenina povezane s molekulom šećera riboze. Jedan je od četiri nukleozida koji izgrađuju molekulu RNK, a fosfatni oblici adenozina zaslužni su za prijenos energije između stanica. Iako se već dugo koristi u medicini za liječenje nekih srčanih oboljenja, ovaj sastojak je tek nedavno stupio na kozmetičku scenu.

U kozmetici se koristi kao anti-ageing sastojak za sprječavanje i zaglađivanje bora. Jedna studija iz 2006. godine, provedena na 126 žena starosti između 45 i 65 godina pokazala je značajno poboljšanje i zaglađivanje bora i finih linija oko očiju te dubokih bora mrštenja već nakon 2 tjedna primjene kreme s adenozinom. Obične hidratantne kreme, dakako, mogu pomoći kod sprječavanja i zaglađivanja površinskih bora i finih linija, ali duboke bore može zagladiti samo pravi i učinkoviti anti-ageing sastojak, što adenozin definitivno jest. Studija provedena 2018. godine na uzorku od 22 žene različitih dobnih skupina pokazala je da adenozin pozitivno utječe na gustoću dermisa, elastičnost i hidrataciju kože te ostavlja vidljivi dugotrajni efekt na dubinu bora. U ovoj, kao niti u mnogim drugim studijama, nisu primijećeni nikakvi neželjeni učinci uzrokovani uporabom kozmetičkih pripravaka s adenozinom.

Adenozin je godinama hit u formulacijama korejske kozmetike te je u potpunosti siguran, a već pri vrlo niskim koncentracijama pokazuje svoje blagotvorne učinke na koži.

Adenozin djeluje tako da se veže na receptore koji se nalaze u koži. Čime oni postaju aktivni te potiču proizvodnju kolagena i novih stanica kože, neutraliziraju slobodne radikale i pomažu ublažavanju upalnih procesa unutar kože štoznatno doprinosi smanjenju pojave znakova starenja kože.

L'ADRIA Regenerative cream i L'ADRIAEye cream donose Vam svu moć i djelotvornost adenozina, uz još mnoge druge blagotvorne sastojke, kako bi Vaša koža što duže ostala mladolika i zaglađena.

Recite zbogom borama i znakovima starenja kože uz L'ADRIA kozmetiku!

Izvori:

(1) Abella ML. Evaluation of anti‐wrinkle efficacy of adenosine‐containing products using the FOITS technique. International journal of cosmetic science. 2006 Dec;28(6):447-51.

(2) Kang G, Tu TN, Kim S, Yang H, Jang M, Jo D, Ryu J, Baek J, Jung H. Adenosine‐loaded dissolving microneedle patches to improve skin wrinkles, dermal density, elasticity and hydration. International journal of cosmetic science. 2018 Apr;40(2):199-206.

(3) Burnstock G, Knight GE, Greig AV. Purinergic signaling in healthy and diseased skin. Journal of Investigative Dermatology. 2012 Mar 1;132(3):526-46.