Još samo DANAS proizvode za njegu i hidrataciju masne i problematične kože možete pronaći na popustu do 37%, uz besplatnu dostavu kupnjom bilo koja 2 proizvoda. Uz kod LADRIA10 ostvari dodatnih 10% popusta na blagajni.

Zbog vaših želja – donirali smo 1000 kuna za Duju!

Nakon što smo usvojili sve dupine Instituta Plavi Svijet, odlučili smo još odvojiti za dupina koji je osvojio vaša srca – Duju

07.08.2020

Zbog vaših želja – donirali smo 1000 kuna za Duju!

Nakon što smo usvojili sve dupine Instituta Plavi Svijet, odlučili smo još odvojiti za dupina koji je osvojio vaša srca – Duju

07.08.2020

U srpnju smo odlučili podržati Institut Plavi Svijet akcijom usvajanja dupina – a vas smo tražili za pomoć u odabiru. Kako vas pojedini dupini nisu ostavili ravnodušnima, a mi smo ih odlučili sve usvojiti – u kolovozu dodatnih 1000 kuna posvećujemo upravo dupinu Duji!

Duje je mladi mužjak kojeg su prvi put susreli 24. srpnja 2004. godine u velikoj skupini redovito opažanih mužjaka i ženki među kojima su Elmar, Mush, Fran, Lily, Nataša, Meta i drugi. Od tada ga redovito viđaju s istočne strane otoka Lošinja. Njegova u početku slabo označena leđna peraja postala je prilično brzo puna ožiljaka i ureza što ukazuje na njegov živahan karakter. Naime, Duje je sudjelovao u brojnim vrlo zanimljivim interakcijama dupina. Tijekom jednog takvog druženja vidjeli su kako se dokazuje i neprestano nadmeće s drugim mužjacima u skupini. I baš kada se površina mora smirilo, Duje ih je iznenadio tako visokim skokom da su pomislili kako mu je samo nebo granica! Iako Duju često viđaju u središtu njihovog područja istraživanja, u njihovom druženju s njim zabave nikada ne nedostaje.

Inače, Plavi Svijet već godinama nudi opciju usvajanja dupina putem koje skupljaju prihode za daljnje istraživanje ovih ljupkih bića. Usvajanjem dupina podržavate Jadranski projekt dupin, najduži znanstveno-istraživački projekt u regiji. Uz novčanu potporu provode aktivnosti istraživanja i zaštite dobrih dupina, ali i svih ostalih vrsta dupina i kitova u Jadranu te povećavaju svijest javnosti o njima na lokalnoj i nacionalnoj razini. Od iste potpore jednom godišnje održavaju i Dan dupina te provode obrazovne aktivnosti u Lošinjskom edukacijskom centru o moru te promicanju sveobuhvatne zaštite Jadrana i općenito morskog okoliša.

Plavi Svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora osnovan je 1999. godine, od kada ostaju neovisna i neprofitna organizacija koja je uspostavljena s ciljem provedbe znanstvenih istraživanja i aktivnosti zaštite morskog okoliša kao i edukacije javnosti s naglaskom na Jadransko more i širu mediteransku regiju. Njihova tri programa uključuju istraživanje, edukaciju i zaštitu važnih vrsta i morskog okoliša.

Još jednom vam želimo zahvaliti što ste u tolikom broju glasali za dupine, pa i za Duju. Želite li podržati Institut Plavi Svijet, pogledajte ih ovdje.