Još samo DANAS proizvode za njegu i hidrataciju masne i problematične kože možete pronaći na popustu do 37%, uz besplatnu dostavu kupnjom bilo koja 2 proizvoda. Uz kod LADRIA10 ostvari dodatnih 10% popusta na blagajni.

Što je bakuchiol i zašto ga svi hvale?

Najpopularniji sastojak beauty industrije opravdano sjedi na pijedestalu. Saznajte zašto!

17.06.2020

Što je bakuchiol i zašto ga svi hvale?

Najpopularniji sastojak beauty industrije opravdano sjedi na pijedestalu. Saznajte zašto!

17.06.2020

I dok cijeli svijet bruji o retinolu kao najboljoj anti-age opciji na tržištu, beauty entuzijasti oko su bacili na bakuchiol. Ovaj magičan sastojak svoje podrijetlo vuče iz indijske ajurvedske i kineske medicine, no potentnim sastojkom u kozmetici postaje prije svega godinu i pol dana. Kako je ovo tzv. biljni retinol i najbolja je prirodna zamjena za popularan i agresivan derivat vitamina A – vrijeme je da ga bolje upoznate.

Ovaj prirodan anti-oksidant i anti-aging sastojak pronađen je u sjemenkama i listovima biljke Psoralea corylifolia, poznatije kao babchi, koja raste u Indiji, Kini i u dijelovima Afrike. Dosadašnja istraživanja u laboratoriju i testiranja na koži pokazala su kako bakuchiol obnavlja kožu i ujednačava ten nanosi li se dvaput dnevno. Također, djeluje umirujuće i pomaže ublažiti fine linije i bore. Pritom, vrijedi naglasiti i da je sastojak veganski.

Bakuchiol i njegove prednosti

Bakuchiol djeluje direktno u stanicama kože gdje utječe na proizvodnju nekoliko tipova kolagena koji su korisni za zdravlje, ali i mladolik izgled kože, a pritom ne utječe na žlijezde, što znači da ne dovodi do iritacije ili suhoće. Jedna od najbitnijih prednosti spram retinola je to što kožu ne čini osjetljivijom na UV zrake, već sasvim suprotno – pomaže koži da bude što manje osjetljiva na sunce. Najpotentniji je u formulacijama od 0,5 do 2%, a značajne rezultate može pokazati u svega 12 tjedana korištenja.

Kako koristiti bakuchiol?

Trenutno, bakuchiol se nalazi u serumima, serumskim emulzijama, losionima te uljima. Naime, ovaj sastojak je originalno uljne teksture. Ovisno o teksturi, može se aplicirati prije hidratantne kreme, a iako ne uzrokuje osjetljivost na sunce, ipak se preporučuje koristiti uz zaštitni faktor. Ono što je dodatan plus je činjenica kako se bakuchiol može koristiti s drugim aktivnim sastojcima. Želite li uvesti bakuchiol u svoju rutinu njege, sugeriramo L'ADRIA REJUVENATING OIL.

Dakle, bakuchiol ujednačava ton kože i pomaže s uklanjanjem mrljica od akni ili hiperpigmentacije, smanjuje fine linije i bore, ne uzrokuje suhoću ili iritaciju, ubrzava samoobnovu stanica kože, može se koristiti dvaput dnevno, prikladan je za sve tipove kože, pomaže zacijeliti i umiriti kožu, kožu ne čini osjetljivom na sunčeve zrake već joj pomaže stvarati rezistenciju te se može koristiti za vrijeme trudnoće, dojenja i ljetnih praznika. Može li bolje? Doista je vrijeme za dodati bakuchiol u svoju skincare rutinu!