Za 20% popusta iskoristite kod SUMMER20 na sve pa i na već snižene proizvode. Pronađite L'ADRIA proizvode i u dm-u i Bipi

Kako pripremiti lice za šminkanje poput profesionalca?

Svi znamo daje kvalitetna i pravilna njega kože obavezna želimo li imati fantastičan i dugotrajan makeup – upravo zato smo potražili savjete stručnjaka

16.03.2021

Kako pripremiti lice za šminkanje poput profesionalca?

Svi znamo daje kvalitetna i pravilna njega kože obavezna želimo li imati fantastičan i dugotrajan makeup – upravo zato smo potražili savjete stručnjaka

16.03.2021

Većina stvari u životu zahtijeva pomno planiranje i pripremu, bilo to za posao, školu ili izlazak, stoga jednako tako i vaše lice treba pravilnu njegu kako bi vaša šminka izgledala savršeno i što dulje trajala. Nanošenje slojeva i slojeva šminke na nepripremljeno lice dovodi do neujednačenog tena, masnih ili suhih nakupina proizvoda i sveukupno lošijeg  izgleda šminke, ali i kože. Prije samog šminkanja, poslužite se ovim jednostavnim trikovima kako biste dobili najbolje rezultate!

1) Baza svega - očišćeno lice

Prvi korak u vašoj rutini trebalo bi biti korištenje čistača za lice koji uklanja višak ulja i nečistoće s površine kože. Obavezno koristite čistač koji odgovara tipu i potrebama vaše kože, a preporučujemo da izbjegavate isušujuće čistače jer je hidratizirana koža ključna tijekom šminkanja.

2) Nanesite tonik za lice

Nakon čišćenja lica, nježno nanesite tonik pamučnom blazinicom po cijelom licu. Tonik pomaže dodatno ukloniti nečistoće koje samo ''sjede'' na površini kože, a pritom ju umiruje, pružajući joj svjež i blistav izgled. Važno je stoga koristiti hidratantni ili umirujući tonik, a nipošto agresivnije tonike koji dodatno čiste, ali i isušuju lice, kako ne biste dobili suprotan efekt.

3) Isprobajte maske za okoloočno područje

Maske za područje oko očiju pomažu ''probuditi'' umorne oči i osvježiti okoloočno područje, ali ga istovremeno i njeguju i pripremaju za nanošenje korektora, pudera i drugih proizvoda. Nakon maske, nanesite okoloočnu kremu bogatijeg sastava koja će maksimalno zagladitikožu i onemogućitisuhi efekt baze ili nakupljanje proizvoda u naborima kože. Upravo je L'ADRIA Eye Cream jednostavno idealna za tu namjenu!

4) Dodatno njegujte i hidratizirajte lice

Tajna dobre baze za makeup je optimalna hidratacija kože. Nanesite njegujuću kremu, a po potrebi i serum koji odgovara vašem tipu kože za bolje nanošenje same šminke i što prirodniji izgled. Fantastična baza za šminku je L'ADRIA Instant Revitalizing Serum, koji dubinski hidrira kožu te joj pruža mladenački, živahni izgled. Uz dobru hidratantnu bazu možete izbjeći korištenje primera, osim u slučaju da baš ciljano želite mat izgled kože.

5) Eksfoliranje kože za dodatan efekt

Eksfoliranje kože pridonosi dugotrajnijem makeupu, temeljitijem uklanjanju suhih dijelova kože lica, ali i boljoj penetraciji i djelovanju kozmetičkih proizvoda. Eksfolirano lice je izuzetno glatko pa je savršena baza za nanošenje proizvoda, no ipak savjetujemo da piling napravite večer prije šminkanja kako biste svojoj koži dali dovoljno vremena da se oporavi do idućeg jutra.